Open Office 1.1.0 (nieuwste versie)

Windows    Andere onderw.    Didactisch    OpenOffice    Leerlingen    Takenpakket    Hotpotatoes

In onze scholen wordt meer en meer gebruik gemaakt van het pakket Open Office.

bullet

Open Office Org site Nederlandstalig : http://nl.openoffice.org/index.html 

bullet

Open Office downloaden : http://nl.openoffice.org/downloaden.html  

bullet

Forum Open Office Org : http://www.oooforum.org/ 

bullet

Nederlandstalige spellingcorrectie downloaden

OpenOffice.org Dictionary Installer

Open Office is een gratis alternatief voor pakketten zoals Microsoft Office.  Het omvat programma’s voor tekstverwerking, presentaties, rekenbladen en nog veel meer.

Hoe kan gratis software even goed zijn als software die honderden euro’s kost?  Om dat te begrijpen, moet u weten dat OpenOffice.org voorkomt uit een pakket van Sun Microsystems, de grootste concurrent van Microsoft.  Sun heeft dit beschikbaar gesteld aan de Open Source-gemeenschap en die heeft het verder ontwikkeld, uitgebreid en verbeterd.  Het resultaat hiervan is OpenOffice.  Sun profiteert hier op haar beurt van om de ideeën te gebruiken voor haar commerciële pakketten, o.a. StarOffice (betalend).  Dus weer concurrentie voor Microsoft!

OpenOffice draait perfect op Windows, maar ook op Mac, Linux of Unix, en is beschikbaar in verschillende talen.  Het enige nadeel is dat er zeer weinig Nederlandstalige documentatie te vinden is.

Open Source wil zeggen dat de broncode vrijgegeven is van het programma.  Enthousiaste mensen kunnen zo het programma verder ontwikkelen.  Dit zal ook zo blijven.  U moet dus geen schrik hebben dat er in de toekomst zal moeten betaald worden.

Het feit dat OpenOffice gratis wordt verspreid is vrij uitzonderlijk, zeker gezien de kwaliteit van de programma’s.  In OpenOffice kan u openen en opslaan als Microsoft documenten.  Dit moet enkel als standaard ingesteld worden.  Zo kunnen documenten gemaakt op OpenOffice ook geopend worden in Microsoft Office en omgekeerd.

Ook is er bij dit pakket een gratis spellingscontrole, maar die moet apart gedownload worden en extra geďnstalleerd.

Een goede raad aan alle collega's ICT-coördinatoren : spaar veel euro's uit en stap over op OpenOffice in je scholen.  Dat geld kan voor computers of educatieve software gebruikt worden!

Home     ICT-coördinatoren     Leerlingen